Over AVG oké

Over AVG oké

Vanaf 25 mei 2018 geldt een nieuwe privacywet voor heel Europa, de zogenaamde Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Vanaf deze datum moet ook jouw organisatie voldoen aan deze aangescherpte wetgeving. Wat gaat er allemaal veranderen en wat zijn de consequenties voor jouw organisatie?

Als je een website of nieuwsbriefprogramma hebt, heeft de nieuwe wetgeving ook gevolgen voor jouw organisatie. Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn en de verwerking van persoonsgegevens helemaal op orde te hebben. Wanneer dit niet het geval is, kun je een boete krijgen die kan oplopen tot 20 mln. euro of 4% van je totale omzet!

De volgende zaken moeten bijvoorbeeld goed geregeld zijn.

 • Alle verwerkingen van persoonlijke gegevens moeten gedocumenteerd worden, zoals aanmeldingen voor je nieuwsbrief. Wanneer iemand zich heeft aangemeld om je nieuwsbrief te ontvangen, mag je die gegevens enkel daarvoor gebruiken. De gebruiker moet actief toestemming geven en dit moet je aantoonbaar kunnen maken.
 • Het verzamelen van privacygevoelige informatie moet zoveel mogelijk beperkt worden en deze informatie dient verwijderd te worden wanneer het niet meer noodzakelijk is om te bewaren.
 • De beveiliging van je website moet op orde zijn en op orde blijven.
 • Aan verzoeken van personen tot inzage, correctie of verwijderen van hun gegevens moet voldaan kunnen worden.
 • Alle datalekken moeten intern worden gecommuniceerd.

Wat kunnen we hierin betekenen?

We hechten veel waarde aan de veiligheid en bescherming van persoonsgegevens. Een bezoeker van je website of ontvanger van je nieuwsbrief moet erop kunnen vertrouwen dat zijn gegevens betrouwbaar en zorgvuldig worden vastgelegd en heeft het recht te weten wat er met zijn gegevens wordt gedaan.

Wij helpen en begeleiden je daarom graag bij de voorbereiding en uitvoering van de werkzaamheden die noodzakelijk zijn voor de nieuwe privacy wetgeving.

Wat kunnen wij voor je doen?

 • Een AVG oké Quick Scan.
  Laat je website checken door onze experts en ontvang een advies binnen enkele dagen. Indien je website voldoet aan de AVG wetgeving, krijg je op onze website een vermelding van 'goedgekeurde' website met een persoonlijke pagina waarop onze bevindingen en datum van controle staan. Ook heb je de mogelijkheid om een banner of vermelding op je website te plaatsen om je bezoekers duidelijk te maken dat je voldoet aan de wetgeving.
 • SSL certificaat
  Een SSL certificaat zorgt voor een beveiligde verbinding tussen je website en de bezoeker van je website. Bij de nieuwe AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) die vanaf 25 mei 2018 van kracht is, dien je zo veilig mogelijk met de gegevens van je klant om te gaan. Een extra voordeel van een SSL certificaat is dat Google websites met een SSL certificaat beter naar voren laten komen dan websites zonder SSL certificaat.
 • Nieuwe nieuwsbriefmodule
  Onze partner Applepie heeft een nieuwe nieuwsbriefmodule ontwikkeld die voldoet aan de nieuwe wetgeving en klaar is voor de toekomst. De vernieuwde nieuwsbriefmodule heeft veel voordelen:
  • Responsive: schaalbare weergave van de nieuwsbrief /goed leesbaar op elk device
  • Drag & drop: eenvoudig slepen van afbeeldingen tijdens het opmaken van de nieuwsbrief
  • Eenvoudig beheren van de afbeeldingen
  • Live weergave tijdens het opmaken van de nieuwsbrief
  • Hoge deliverability: minder kans dat de nieuwsbrief in de spambox terecht komt
  • Meer inzicht in online klikgedrag
  De nieuwe tool is op alle fronten beveiligd tegen ongeoorloofde toegang. Zo is er een streng SSL certificaat op elke verbinding, is met actuele en veilige code geschreven en wordt elke loginpoging vastgelegd.

Heb je vragen over de nieuwe privacy wetgeving en de gevolgen die dit heeft voor jouw organisatie? Laat het ons weten, we helpen graag.

Is je website goed vindbaar?

Wij zien nieuwe kansen en signaleren de problemen op je huidige website.

Vertel me meer

Wel bezoek, maar een lage conversie?

Wij helpen je on-site conversie te verhogen dankzij onze usability kennis.

Vertel me meer

Hoger scoren dan de concurrentie?

Wij zorgen voor een concurrentieanalyse en komen met kansen en verbeteringen.

Vertel me meer

Statistieken geven inzicht!

Wij doen een 0-meting voor je online kanalen en geven je het juiste advies.

Vertel me meer

Initiatief van Applepie

applepie communicatie. goed verhaal